Patria fietsen

Joris M

Hallo,

Op mijn zoektocht naar een fiets ben ik het merk Patria tegengekomen. Deze fietsen lijken mij heel goed gemaakt.
Heeft iemand ervaring met deze fietsen?

In mijn geval vooral woon-werkverkeer en een rit in het weekend. Een tijdje geleden heb ik een weekendtocht met de fiets gedaan (tent en alle nodige spullen). Dit smaakte naar meer.
Ik heb nood aan een nieuwe fiets en vanwege mijn bovenstaande ervaringen dacht ik te investeren in een degelijke en duurzame fiets.

Met vriendelijke groet,
Joris

Johan Th.

Ik heb een Patria Ranger sinds juli 2008 en ik ben daar zeer tevreden over. Ik heb die fiets wel volledig zelf samengesteld, met goede tot zeer goede onderdelen, dus dat zal ook wel meespelen in de graad van tevredenheid. Zoals gezegd is het dus een Patria Ranger, en eigenlijk is de hoofdkeuze vooral welk type frame je wilt, sport/city/off road, ... alle andere componenten kies je zelf. Ik was destijds op zoek naar een degelijke toer-/cityfiets in het topgamma van Oxford, Gazelle, Batavus, Koga Miyata, maar die waren toen allemaal met verende stuur- en zadelpen en dat wilde ik niet. En toen ben ik met wat zoeken op het Duitse merk Patria uitgekomen, dat ik voordien ook niet kende. Voor mijn doel, af en toe een fietstochtje in de buurt en meestal de fiets mee op vakantie naar de Wadden, meestal over asfalt, soms een bospaadje of schelpenwegje, is het een zeer degelijke, solide fiets! Ik zou hem zo terug opnieuw kopen, maar veel hangt dus af van de onderdelen die je kiest. Kwaliteit heeft meestal een prijs.

Veel plezier met je verdere zoektocht naar een goede fiets,
Johan Th.

gert1

ik had er nog nooit van gehoord, maar t zien er erg goede fietsen uit!