Raad aankoop VSF Fahrradmanufaktur

velocrazy

Hallo,

Ik maak een eerste grote fietsreis (3 maanden) door Nieuw-Zeeland en zoek een geschikte fiets die geen fortuin kost.

1. Ik dacht aan de T500 van VSF. Ik wil er dan wel 42mm banden laten opzetten. Hij heeft de gewone DEORE afmontage en V-brakes en is 28 inch.

Iemand ervaring met de T500? Zou het lichte frame stevig genoeg zijn om bagage (tent + keuken ed) en mezelf (65kg) te torsen? Zijn de V-brakes voldoende?

2. De MAAT. Ik ben bij twee verdelers van VSF langs geweest en de ene beweerde dat ik of een XXL vrouwenmaat 60 of minstens mannenmaat 57 nodig heb. De andere mat me op en zei dat een maat 55 perfect is voor mij. Euh? Ik ben vrouw van 1m80.
Hoe weet ik zeker dat ik een goede maat kies?

Graag jullie ervaringen of advies.

Bartdm1962

Beste,
Mijn vrouw had een vsf t700 die ze met plezier gebruikt heeft zolang ze enkel met bepakking achteraan reed en op asfalt. Voor het ruigere werk en met zakken vooraan en achteraan hebben we hem ingeruild voor een Avaghon s26. Indien je bij vsf wil blijven wegens de aantrekkelijke prijs, en dat is een zeer goede reden, zou ik zeker voor een mannenframe gaan, dat is al een stuk steviger dan het damesmodel. Met de deore afmontage is er volgens mij niets mis. Over de juiste maat durf ik niet te adviseren, maar hou er rekening mee dat een vsf een vrij lange geometrie heeft. Een fiets die te lang is zit niet goed. Hopelijk heb je er wat aan en doe de groeten aan de kiwi's.
Bart.