regenkledij

Jan

Deze maand zou ik graag naar Bingen am Rhein fietsen in Duitsland. Dat er regen op het menu staat is vrijwel zeker. Wie kan mij een waterdicht advies geven met betrekking tot aangepaste, praktische regenkledij waaronder ik niet natter wordt dan aan de buitenkant?
Met hartelijke dank voor jullie reakties.

carine1

Hallo Jan,

Vorig jaar heb ik mij in Nederland een waterdichte vest van AGU gekocht. Normale prijs 100 euro, toen aan halve prijs. Die vest heeft al heel wat regenbuien op zich gekregen en is echt waterdicht. Het enige nadeel is dat ze niet ademend is. Maar ik weet vanuit mijn loopervaring dat een ademende, waterdichte en windstoppende vest in goretex heel veel geld kost. (bij de 200 euro voor een loopvestje)In diezelfde winkel heb ik ook een regenbroek van AGU gekocht, normale prijs 50 euro , maar ook aan halve prijs wegens solden. Die broek is ook perfect waterdicht maar ademt ook niet. Ik rijd meestal met TEVA-sandalen in de zomer. Zij kunnen tegen het nat en voelen helemaal niet nat aan. Ze zijn ook snel weer droog. Kosten 80 euro per paar, maar gaan lang mee. Ze kunnen ook perfect gebruikt worden voor een stadswandeling of een andere wandeling.
Het is een investering, maar de moeite waard.

Succes
Carine

nath

hoi,

wij hebben deze zomer ook ons deel gehad wat betreft de regen (zoals velen vermoed ik). Ons ervaring bij uren regen is dat het moeilijk is om droog te blijven. Wat heb ik aan? Een regenbroek van gore bike wear (die heb ik al een tiental jaar) en die is nog steeds waterdicht. Dan overschoenen (voor gewone schoenen) ooit gekocht in Decathlon. Die zijn ook waterdicht. Maar dan de jas .... Ik heb een goretex paclite van Millet. Die is waterdicht zolang ge ergens stilstaat :). Maar vanaf er inspanningen gebeuren, zoals een bergje beklimmen, is het om zeep. 'Ademen' doet de jas niet echt meer (tov een k-way of iet dergelijk zal het wel veel beter zijn, maar droog blijf je niet). Dus zorg voor sneldrogende kledij onder uw regengerief. En ik zorgde ook dat ik bij elke overdekte pauze een warme droge trui kon aandoen, om niet te veel af te koelen.

allee hopeljk niet te veel regen voor jou!

nathalie

andre

hallo Jan
mijn vrouw en ik hebben regen klederen ( vest + broek ) gekocht bij Avventura in Gent het merk is Patagonia met label h2no zeer goed en licht om mee te nemen vergeet niet een regenkap bij te nemen.prijs kwalietijd
veel rij plezier
gt andre.

Luc

Hangt er oa van af hoeveel je transpireert, welke onderlaag je draagt, en hoe 'ademend' je regenjas is...
Zie fietsvakantie-wiki:
http://wiki.wereldfietser.nl/index.php/Kleding#Onderlaag
Luc.

eylenbosch charlie

Jan,
3 jaar geleden kocht ik mij in Aalst bij Adventure een regenjas voor 199 € (als ik me goed herinner) en daar komt geen druppel nat door!