Rohloff sealing ring nr 45

DHZer

Ik heb hier een rohloff naaf met serienummer 7xxx die lekt. Zeer vervelend omdat de remschijf vettig wordt. Ik heb de naaf al eens gedemonteerd om de lagers en dichtingen te vervangen. Enkel de hoofdas heb ik toen niet gedemonteerd. Na verder onderzoek blijkt de lekkage te komen vanuit de as. Gisteren de naaf volledig gedemonteerd. Echter is de dichting nr 45 volledig kapt. Ze valt volledig uit elkaar. Ik kan niet meer uitmaken welk soor dichting dit is.

Weet iemand welke dichting hier gebruikt wordt? Een O-ring? Een V-ring?

Alle dichtingen en lagers zijn gemakkelijk te krijgen. Ik kan juist geen dichting vinden die zou kunnen dienen als de dichting nummer 45.

uitkijkende naar een reactie.

DHZer

De naaf zit weer samen. Ik heb een o-ring van 5 mm binnendiameter en 2 mm snaardiameter gebruikt. De as van het tacx snelspansysteem is 5mm. Als je de hoofdas monteert wordt de o-ring een klein beetje samen geduwd en is er een kleine spanning te voelen van het snelspansysteem. Ik heb dan de hoofdas gevuld met diesel om de kijken of de dichting werkt. Na een nachtje geen diesel aan het snelspansysteem. Na een test rit voel het schakelen iets stroever wat betekent dat er een kleine weerstand wordt gecreëerd door de O-ring wat op zich goed is. Zonder weerstand geen afdichting.

We zullen zien of de o-ring het zal houden maar ik heb er goede hoop in.

Voor de mensen die zelf hun lagers en dichtingen willen vervangen kan ik nog meegeven dat het even zoeken was om de planetaire tandwielen te monteren. Volgende website bracht de oplossing voor mij
[url]http://tricolour.net/photos/2007/03/08/19-37-38i1.html[/url]