ronde van Belgie

Raju en Wimski

Wij zijn twee halve studenten en tijdens de Paasvakantie willen we een fietstocht rond Belgie maken. Onze vraag is of er een uitgestippelde route bestaat die volledig rond Belgie loopt (boek, kaart, wegwijzers) en waar we dat eventueel kunnen kopen/krijgen (in de omgeving van Gent).
Een andere vraag is of een dergelijke tocht mogelijk is in 10 dagen met niet al te goede fietsen.

Alvast bedankt,

Raju en Wimski

Hilde12

Kijk eens op: www.groteroutepaden.be
daar vindt je een overzicht van de bewegwijzerde fietsroutes door België. Er bestaat een gelijkaardig principe voor het franstalig gedeelte (http://ravel.wallonie.be/. Je kan een gids van de LF routes kopen in oa. Atlas en Zanzibar op de Kortrijksesteenweg in Gent. De routes zijn echter zeer goed aangegeven en een gids is niet echt noodzakelijk, hoewel een kaartje voor op de splitsingen misschien wel handig is.
Als je de LF routes door vlaanderen volgt volstaat 10 dagen zeker, maar ik denk dat voor sommige delen een paar versnellingen wel is mee genomen. Alhoewel halve studenten natuurlijk tot het een en ander in staat zijn ;)
Nog vragen? Mail gerust..

Andere Geert

Spring binnen op de fietsbeurs in Retie (19/20 maart) en je vindt alle informatie over fietsroutes, mogelijke slaapplaatsen en materiaal.
Een voorbeeld: de LF-fietsroutes doorheen België van de jeugdherbergencentrale.