ruruferradweg

mario schreurs

Wil de RufUferRadweg van Signal de Botrange tot in Roermond rijden met de fiets. Maar zie op het route schema van Bike-Line dat er nogal wat niet-geasfalteerde stukken te berijden zijn en ik haat veel kapotte banden. Heeft iemand ervaring over deze route hieromtrent?

AlbrechtPaul

Rurufer-Radweg gereden van Roermond tot de stuwdammen, paar jaar geleden. Veel onverharde weg, maar van goede kwaliteit. Dus maak je geen zorgen. Leuke tocht. Minder toeristisch (klungels en groepen), dan bv Ruhr en Lahn.

Jan

Hallo Mario,
In aansluiting op het berichtje van André Ramault wou ik je het volgende vertellen: tijdens een cursus 'fietsherstelling' bij 'de fietsdokter' hebben we buitenbanden te zien gekregen van het merk Schwalbe waarin een dubbele kevlar-laag verwerkt was. Een échte aanrader wanneer je niet meer lek wil rijden.
Veel fietsplezier!
Jan

J C

Zijn al 2 x van de Botrange tot Roermond en verder naar huis gefietst.
Met 2 Batavus Jakima fietsen, geen probleem.
Prachtige tocht !

André Ramault

Dag Mario en Martine,

Laurens van der Leij heeft in 2007 de RurUferRadweg van Roermond naar Botrange(B) gefietst, dus in omgekeerde richting. Een korte impressie van deze Esterbauer fietsroute vind je op: http://vliegfietsen.blogspot.com/2007/08/fietsroutetest-viii-ruruferradw...
Verder maakt het aansluitende commentaar je ook iets wijzer.
Net zoals u haat ik kapotte banden, maar er bestaan banden die bestand zijn tegen off-road.
Veel succes!
André Ramault, redacteur van De Vakantiefietser