Santos Travel Lite, idworx Easy Rohler of Nicholas Pioneer 29er

Jan De Laet

Hallo allemaal,

Ik ben van plan kortelings een nieuwe vakantiefiets te kopen en ben sterk aan het twijfelen tussen Santos Travel Light, Idworx Easy Rohler en recentelijk ook Van Nicholas Pioneer 29er.
Bedoeling is enerzijds gebruik tijdens fietsvakanties waarbij ik 5 ortlieb-tassen meeneem, één op de bagagedrager (ik kampeer vooral en neem dus tent, slaapgerief en kookgerief mee). Op dit ogenblik vooral in Europa, maar zou op termijn misschien wel ruimer kunnen worden.
Anderzijds fiets ik 3 keer per week een afstand van 60km woon-werkverkeer en is snelheid dus ook wel belangrijk. En aangezien de route die ik volg vaak heel vuil is, is onderhoudsvriendelijkheid ook wel essentieel.

Als het enigszins mogelijk is, had ik graag wat advies gekregen over de verschillen tussen de drie fietsen, over jullie ervaringen en over welke uiteindelijk het meest geschikt zou zijn ifv mijn noden.

Mijn maximaal budget ligt rond 5500 EUR.

Hartelijk dank!

JanOuwerkerk

Beste Jan,

Ik zelf rij sinds verleden jaar mei met van Nicholas Deveron 29" met Pinion. P1-18. Daarvoor had ik van Nicholas Pioneer 26" met Rohlof naaf. In 2016 heb ik met de Deveron Amersfoort- Rome gefietst en daarbij een klein probleempje ondervonden met de uitgaande kabels van de draaihandel doch dat is naar
tevredenheid opgelost. Indien je interesse heb in de Deveron dan kan ik je deze aanbieden voor 5000 Euro Nieuw prijs was 6836 Euro. reden voor verkoop is dat het er voor mij waarschijnlijk niet meer inzit om nog van die uitzonderlijke tochten te maken behoudens Rondje Nederland 2017.
Indien je interesse dan even laten weten.
Zie eventueel mijn web site. www.jan-ouwerkerk.nl

m.vr.gr.

Jan Ouwerkerk