steenpuist

cindy

Al jaren heb ik last van steenpuisten(zweren) in de liesstreek. Dit komt waarschijnlijk daar het zweten en de vrijving van het zadel. Dus, ik veronderstel dat er meerdere fietsers hier last van hebben.Wat doen jullie hieraan? Ik heb al enkele antibioticakuren gedaan maar deze helpen dus niet.
Wie kan me helpen om hier vanaf te geraken???

Jeanette

Bij steenpuisten helpen geen cremes zoals isotretinoine. Dat is meer iets voor cystische acne. Je vindt er hier meer over: https://onlineapotheek.co/product/isotretinoine-roaccutane/
Een steenpuist is een haarzakje dat ontstoken is. Het is best dat je je dokter contacteert. Deze kan hem professioneel verwijderen.

Jan

Ik ben niet medisch onderlegd, maar 'k veronderstel dat steenpuisten het gevolg zijn van een lichaamszuivering. Je krijgt namelijk door voeding e.a een aantal afvalstoffen in je lichaam die je lichaam liever kwijt dan rijk is. Het lichaam reageert hierop door de middelen in te zetten die het ter beschikking heeft: transpiratie, ontlasting, enz. Ik zou denken dat het eerder logisch is om deze zuivering te ondersteunen (bloedzuiverende thee, propere en gezonde verse voeding zoals fruit, enz) dan wel om de zuivering tegen te werken. 't Lijkt me ook niet onlogisch dat door toegenomen beweging (intensief fietsen) je het lichaam eerder aanzet tot zuivering, wat op zich een goede zaak is natuurlijk. Natuurvriendelijke ondersteuning (klassieke homeopathie bijvoorbeeld) kan volgens mij hiertoe bijdragen. Succes.

wondjes

ik heb nu op 2 maanden ff 3 steenpuisten op mijn kin gehad en ik vrees dat de 4de er ook weer komt.. ik vind het niet normaal !!! en ik zie er niet uit !!! worden grote wonden. dus zie er echt niet uit hé !!
wat kan ik hier aan doen ? want als ik naar mijn dokter ga dan krijg ik trekzalf en dat maakt de wond alleen maar erger !

Marijke2

Beppie , ik kan helemaal met je mee voelen , want ik loop er al 20 jaar mee.Weinig aan te doen volgens huisarts, maar ik hoop dat iemand er een oplossing weet. Ook sterkte.

Beppie

Heb regelmatig ontstekingen in m'n liesstreek
en oksels . Probeer ze met trekzalf open te maken,maar na enkele dagen komen ze op andere plekken terug. Loop er al jaren mee , volgens dokter is er weing aan te doen .
Wie weet er een oplossing voor ??

Christian Debackere
benny2

hallo,

van steenpuist heb ik geen last. maar wat ik weet ivm vitA: mijn zoon werd met vit A behandeld voor acné.
Vit A langdurig gebruiken heeft volgende -neveneffecten:
-huid droogt uit
-regelmatig bloedneus door uitgedroogde slijmvliezen
-lippen zo droog, in die mate dat er korsten op kwamen.
Die kuur is nu voorbij, acné weg en de nevenverschijnselen ook.

Sandra3

Ik heb ook geregeld last gehad van steenpuisten.Van alles geprobeerd om het te voorkomen: wel of geen fietsbroek, wel of geen ondergoed er onder, en welk model ondergoed dan... Sinds ik een nieuw zadel heb ik geen last meer! Misschien eens kijken of je 'zit' en je zadel optimaal zijn?

Sandra

nouy

Hoi

Ook ik heb hier last van in het fietsseizoen.
Van een ander forum haalde ik de volgende tip:
Brandnetels koken en het afgietsel laten afkoelen en met een washandje of compres de bult vochtig houden. Bij mij slonk de bult in 24 uur zo dat ik weer kon fietsen. Hij is echter niet verdwenen dus ik denk dat ik alsnog naar de huisarts ga.
Wat ik ook wel eens doe als de puist of bult nog niet rijp is maar ik er wel last van heb bij het fietsen: compeed erover plakken, dan heb je in iedergeval geen last van wrijving.

Veel succes er mee

v2

Hey,

Vitamine-A crèmes zouden ervoor zorgen dat de hoornlaag van de huid sneller afschilfert, waardoor het talg gemakkelijker naar buiten kan. Pillen op basis van vitamine-A zorgen voor een verminderde talgproductie van de huid. Maar het nadeel is dat vitamine-A nogal wat bijwerkingen heeft. Zwangere vrouwen mogen het al niet gebruiken omdat het schadelijk is voor het ongeboren kind. Ook zou de huid extreem gevoelig worden voor de zon...

Maar voor alle duidelijkheid: ik ben zelf niet medisch geschoold en als je huisarts iets anders zegt, kan je best zijn advies opvolgen.

Greetz,
Vienna

Pagina's