Terugkeren van de groene fietsroute naar de Middellandse Zee : Bus/trein/vliegtuig/...

Marc Remans

Hallo,

Wij plannen voor de maand september de groene fietsroute naar Saintes-Maries-de-La-Mer.

Grootste vraagteken : de terugkeer van onszelf en onze twee fietsen en één BOB-kar...

Heeft iemand ervaring met het vervoer hiervan met trein, vliegtuig, of fietsbus ?

Alle nuttige info is welkom ! Bedankt !

Saar

Dag Marc,

wij hebben 3 jaar geleden de groene route gefietst en zijn met de tgv teruggekomen. Men had ons wijsgemaakt (bij de ticketverkoop) dat je zonder problemen je fiets (in een doos) kon meenemen, niet dus! We werden al snel tegengehouden in het tgv-station in Avignon want fietsen waren er verboden. Na lang onderhandelen was het de verantwoordelijkheid van de conducteur op de tgv. De trein stopt er welgeteld 3 minuten en in die tijd moesten we de conducteur vinden, vragen of we de fietsen konden meenemen en alles inladen. Uiteindelijk is alles goed afgelopen en was er zelfs geen tijd om te betalen voor de fietsen, dat was dus wél een voordeel. In brussel moesten we nog een nationale trein nemen en moesten we (op het perron) de fietsen terug monteren want anders mochten ze niet in die treinen!
Het jaar daarop zijn we terug op fietsvakantie getrokken en zijn we met SkyEurope teruggevlogen veel gemakkelijker en goedkoper. Zie alleen dat je op tijd in de luchthaven bent zodat je alle tijd hebt om je fiets te laten inpakken.

Veel plezier!

Harry

Op mijn site heb ik een aantal vlieg reisplanners staan zie:
http://www.fietsvakantielinks.nl/
verder staat er meer linkinfo over Franrijk op:
http://www.fietsvakantielinks.nl/Landen/Fietsvakantie%20Frankrijk.html

Harry

marc

Ik ben vorige zomer gewoon teruggevlogen vanuit Nîmes (Ryanair), waarschijnlijk de goedkoopste oplossing.

Stef

In augustus hebben we ook de groene route gedaan. We zijn dan snél door Saint Marie de la mer gereden (daar is werkelijk niets te zien), en zijn dan via de wondermooie Camargue teruggereden naar Avignon om daar de fietsbus te nemen.
Voor deze bus hebben we op voorhand een ticket moeten kopen via http://www.fietsvakantiewinkel.nl. De bus was een tikje te laat maar de organisatie is verder erg goed. We zijn dan afgestapt in Maastricht. Een deel van de groep heeft dan lange fietsrit langs het Albertkanaal tot in Antwerpen gemaakt. Een ander deel is van in Maastricht tot net in België gefietst en is daar dan op de trein gestapt, met fiets.

theo en emmy va...

In het noordoosten van Frankrijk in een mooi glooiend landschap met bossen en velden met zonnebloemen. Afgewisseld met koeien en schapen ligt langs de groene fietsroute aan de d23 ons mooie boerenhuis waar wij u graag ontvangen.Ideaal voor fietsers, wandelaars en rustzoekers.
Voor meer informatie kijk op
www.kiburg.nl/france

Wij heten u welkom

Michel7

Wij zijn twee jaar geleden met de nachttrein van Avignon naar Lille teruggekomen. De fietsen konden zonder gesleutel op de trein. Er is in een van de wagons een kompartiment weggelaten. Ruimte zat voor de fietsen. Om 08:00 's morgens stonden we uitgeslapen in Rijsel. De 130 km naar Brussel vlogen voorbij. Tof om fietsend terug thuis te komen zoals we vertrokken waren. Nog dit: we hebben alles geregeld twee dagen voor de terugreis. Niets op voorhand gereserveerd dus. Geeft je veel meer vrijheid onderweg.

Robi

Ik heb juist een trein ticket gekocht van marseille naar Brussel. Prijs : 62.5 euro p.p. ( jonger dan 26)
fiets kan als handbagage mee (dus gratis) indien hij kleiner is dan 120cm x 90cm. Je moet het in een speciale zak steken, maar wij gaan aan een fietsenmaker terplaatse een karton vragen om ze te verpakken.

3 juli 06 vertrekken we.

M. Duyvejonck

Dag Marc,

In 2001 ben ik met de fiets in de TGV teruggespoord van Perpignan naar Lille. Haal de wielen uit de fiets en wikkel hem in noppenfolie ter grootte van een grote koffer. Dan kan hij in het bagagerek kosteloos mee. In minder dan 7 uur stond ik in Rijsel. Hoe vroeger je reserveert hoe groter de kans op een goedkoop ticket. Toen was dat ongeveer 50,00 euro voor 1 persoon. Een prikje...

De Roeselaarse firma die fietstransport verzorgt tussen Roeselare en Avignon is:
FLANDERS FOOD TRANSPORT
OOSTNIEUWKERKSESTEENWEG 105
8800 ROESELARE
TEL 051/24.44.22
FAX 051/24.44.33
Ik beschik over een Worddocument met meer info. Stuur een berichtje als je 't wil.

Ik ben ooit met de fietsslaapbussen van Cycletours teruggekeerd maar ze zijn vrij duur. Als Belg moet je op-/afstappen in Nederland. Ze stoppen niet in Belgi‰!

Als je 't vliegtuig verkiest dan is de vlucht van Ryanair vanuit Carcassonne naar Charleroi een optie. Zie hun website...

Groeten,

M. Duyvejonck

Jan15

Hallo Marc,
Ben juist een weekje terug van de groene route naar Stes.Maries-de-la-Mer. Ik ben teruggekomen met de fietsbus (Cycletours), opstapplaats Nîmes. Als je een vlotte slaper bent kom je uitgerust terug aan. Weliswaar in Nederland (Eindhoven). Als Belg moet je je dan nog wel laten oppikken of een stukje fietsen. We hebben de laatste jaren al meermaals de slaapbus van of naar het zuiden genomen en vinden het een zeer praktisch systeem.
groeten
Jan

(een verslagje van mijn fietsreis op
http://users.telenet.be/janj/groeneweg/ )

Jaco

Hallo,

4 jaar geleden heb ik die route ook gedaan, maar afgesplitst naar Marseille.
Daar vertelden ze ons in het treinstation dat je je fiets kon meenemen op de TGV, maar de wielen moesten er dan uit. Deze naast de fiets hangen en in een speciale hoes steken.
Deze kon dan gewoon mee als bagage op de trein zonder extra kost.
Wij hebben besloten om via de spoorwegen onze fietsen op te sturen. 2 fietsen in 1 grote doos, we mochten ze zelf dichtmaken om defecten te voorkomen. 3 dagen later waren onze fietsen thuis zonder defect. En dit kostte ons toen 1800Bf voor de 2 fietsen samen.

Veel succes ermee.

Groeten,
Jaco

Pagina's