Tips voor een beginner?

WINDIE

Hallo,
Wij zijn een gezin met 3 kinderen (8,9 en 11 jaar).
Dit jaar plannen we voor het eerst een fietsvakantie, we willen op 14 dagen een toer doen van oost-Vlaanderen naar de kust, de kustlijn tot Oostduinkerke, en dan via Henegouwen naar Vlaams Brabant om dan terug naar oost Vlaanderen te gaan.
Al bij al een 320 km.
we zien het allemaal wel zitten, heeft er iemand hier ervaring mee? Wat heb je nodig van bagage??
B&B, of jeugdherberg, camping???

Jamezz

vooral zorgen voor afwisseling. MIsschien op dag 3 maar weinig fietsen in verband met spierstijfheid. Dan iets anders doen, zodat ze het leuk blijven vinden.

WINDIE

Bedankt, we hadden gedacht ons wel elke dag te verzetten, zodat we niet te veel kilometers hebben, en het fietsen geen sleur is voor de kinderen.
Vrienden op de fiets ziet er wel tof uit, heeft iemand hier ervaring mee, wij zijn wel met 5, is dat geen probleem?

Alex

P.S.: prijzen zijn onder de 20 euro per persoon met handdoek, washandje en soms nog leuke verrassingen (eigen bak wafels, chocolade, .....)

Alex

Vrienden op de fiets; lid maken kost niet veel en je hebt verschillende adressen in Vlaams België en Nederland die dan als b&b functioneren als je tijdig belt + een leuke babbel

bart1

ik heb een beetje ervaring. Een jeugdherberg is altijd super alsook b&b. Kamperen vraagt meer bagage maar is zeker voor de leeftijd, super voor kinderen. Voorzie tijdig, ruime haltes, twee nachten op 1 plaats, bied veel mogelijkheden voor plezier en uitstapje. Bagage beperken, tzijn geen baby's meer, en een handwasje is altijd snel gedaan. Een fietsbroek vind ik zeker geen overbodige luxe.