Tips voor fietsvakantie met kinderen van 10 en 12 jaar oud

Jan De Laet

Hallo allemaal,

Vorig jaar zijn we met onze 2 kinderen van Sint Katelijne Waver naar Parijs gefietst (de route van Paul Benjaminse). Dit jaar hebben we de elfstedenroute gecombineerd met 2 Waddeneilanden. Het waren heerlijke fietsvakanties en we willen dus meer.

We zijn dus op zoek naar tips voor een fietsvakantie die leuk is voor kinderen van 10 en 12 jaar oud (die zelf fietsen). We hebben een drietal weken de tijd. Er mag al eens een heuveltje tussen zitten, maar geen zwaar of langdurig klimwerk. De kids moeten gemotiveerd blijven hé.

We zouden het ook graag iets zuidelijker zoeken. We dachten aan Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, ...
Maar ook andere suggesties zijn uiteraard welkom.

Alvast hartelijk bedankt !

Jan De Laet

GerardS

Leuke tips, ook wij gaan volgende zomer met de kinderen op fietsvakantie. Wordt de eerste keer. Misschien een idee om daarvoor al een keer de Friese Elfsteden te doen!

lucienne

fietsen rond de Bodensee!?

Jan De Laet

Hartelijk dank voor de tips Mireille !

Mireille Marivoet

Via Claudia Augusta? Mooi door de Alpen, alleen de passen is wel wat klimmen, maar wij hebben dit gedaan met een dubbele aanhangfiets, dus het is goed te doen. En supermooi!!!!

Ook een hele mooie route, iets rustiger qua klimmen, is de Groene Valleienroute. Wij hebben die gedaan van Doornik tot Montmedy en van daar door de Ardennen terug naar huis (Mechelen). Mooi, landelijk, rustige wegen.

Site voor meer info: fietsenmetkinderen.com

Succes!
Mireille

Jan De Laet

Bedankt Harry
Bart, we vonden de Friese Elfstedentocht schitterend om met onze kinderen te doen. Heel leuk ook is dat ze in elke stad stempels kunnen verzamelen. Ook de Waddeneilanden zijn heel mooi om te fietsen. En afwisselend omdat je ook stukken met de boot doet.
En als je in Dinant geraakt ben je al op weg naar Parijs. De route van Paul Benjaminse is zeker een aanrader.

bartclin

Hallo,

Ik ben deze zomer vanuit Schellebelle (Oost-Vlaanderen) met met zoontje (net geen 8) naar Dinant heen en terug gefietst, heel leuke ervaring was dat. Nu wil ik volgend jaar iets doen in een buurland, graag met een groepje waar nog kinderen bij zijn, hebben jullie een suggestie of tip?

Mvg,

Bart

Harry

Op onze site hebben wij informatie verzameld voor fietsvakantie met kinderen, zie:
http://www.fietsvakantielinks.nl/Landen/Fietsvakantie%20met%20kinderen.html

Groetjes
Harry

http://www.fietsvakantielinks.nl
en
http://www.wandelvakantielinks.nl/