Tomphson fiets geschikt?

Frodo Mahieu

Hallo

Ik ben niet enkel nieuw op dit forum, maar ook vrij nieuw in het reizen met de fiets. Samen met mijn vrouw fietste ik twee jaar geleden reeds van Roeselare naar Amsterdam, maar dit met gewone stadsfietsen. Lukte aardig, maar dit jaar willen we ons aan een stuk van Engeland wagen (precieze route ligt nog niet vast). We zijn nog jong en dus is ons budget nog wat beperkt. Daarom zocht ik reeds wat tweedehands op. Het is als leek echter moeilijk te weten wat goed is en wat niet geschikt is.
Zo zag ik bijvoorbeeld enkele fietsen van het merk Thompson in goede staat die er wel interessant uitzien. Maar is dit een goed merk voor trekking fietsen?

Alvast bedankt!

august

Hallo Mahieu , zijn dat niet die kleine fietsjes Thompson , dan zou ik dat zeker niet kopen , e zijn wel beter tweede hands maar als je zelf er niet veel van afweet ga dan naar een ervaren fietshandelaar , (dus geen keten )en zeg waar je fiets moet voor dienen en ben zeker dat je dan goed zit , wil je later veel fiets vakantie doen , investeer dan wat en je zult er nooit spijt van krijgen , ook dan bij een VAKMAN langs gaan , die hebben soms ook 2de hands staan , als je van Antwerpse kempen bent kan ik je wel wat adressen bezorgen zonder verder verplichtingen ,en ga er eest eens met je vrouwtje er een dagje met de fiets testen , dat kan.
Ik doe per ritje + - 120 km 2a3 keer de week met een saontos pinion(mag je komen testen ) maar er zijn nog goede merken met vb Rohloff naaf (kun je ook testen zelfs meerdere dagen ), goed raad ...koop bij een vakman en ja , die zijn er nog. Groetjes en ik hoop dat jullie snel wat vinden want fietsen is zooo leuk (koop geen 2de hands in Maasmechelen want dan ben je gefopt !)