tot welke leeftijd in een fietskar?

jirka

We overwegen de aanschaf van een fietskar, maar tot welke leeftijd kan een kind in een fietskar?
En fietst zo'n fietskar even goed met 1 kind erin of geraakt die dan uit evenwicht?

Sandra5

Hangt natuurlijk erg van de lengte van je kind af én van het type kar. 'Tot een jaar of 4/5 gaat meestal wel.
In noodgevallen en voor korte stukken kan het véél langer. Onze twee knullen (3,5 en bijna 8 jaar) zitten zelfs nog wel eens met z'n tweetjes in de kar. Confortabel is dat natuurlijk niet meer.

De Dolphin Winter heeft ook een extra hoge uitvoering, daar kan een kind dus wat langer in. Het is maar wat je het meest belangrijk vindt bij een kar (want er zijn er veel en de verschillen zijn groot).

Groeten,
Sandra

wim12

Hi

Wij hebben een http://www.kidcar.com/nl/kindnl.html bikebuggy. Daarin kan onze zoon zeker tot 5,5 jaar inzitten (hij is nu 5.3 jaar). Ik denk dat hij er volgend jaar nog in kan maar dan wordt de beenruimte een beetje krap. Dit merk heeft als voordeel dat de karren iets hoger zijn dan de andere karren. Een nadeel is dan wel dat het zwaartepunt hoger is, dus een scherpe bocht tegen 30km/h kan gevaarlijk zijn als de kleine niet in het midden zit. Eens je dit weet prima en degeljke kar (mag ook wel voor de prijs).

Wim

Geert Dewit

Onze jongste is nu 5 jaar, en eigenlijk te groot voor de fietskar. Voor korte afstanden past ze er nog net in. De karren die wij gebruiken zijn van het merk Burley, type D'Lite. Ze hebben een laadvermogen van 50 kg en bieden plaats aan twee kinderen naast elkaar. Indien je slechts ÍÔ kind vervoert kun je het centraal in de kar vastzetten. Het kind hoeft dus niet absoluut aan de zijkant te zitten. Wij hebben wel meestal, bij transport van ¨¦¨¦n kind, het kind aan de zijkant gezet. Dan heeft het wat steun bij het inslapen. Onze karren zijn nooit uit evenwicht geraakt. Het zwaartepunt ligt heel laag en de wielbasis is breder dan het zitgedeelte. Hoe zwaarder de kar geladen is, hoe 'baanvaster'. Zelfs bij het per ongeluk raken van de stoeprand is er nooit een kar omgekieperd.

Groeten
Geert Dewit