Vätternrundan: sportieveling gezocht

Meva

Hoi

In Zweden vindt elk jaar de Vätternrundan plaats: een fietsevenement in juni waarbij rond een meer wordt gefietst. Een tocht van zo'n 300km. De tocht spreekt tot mijn verbeelding en het lijkt me een mooie uitdaging! Ik denk erover na om de uitdaging aan te gaan, maar liever niet alleen. Heeft er iemand zin om mee te proberen? Er zijn ook tochten van 100 of 150km. Die zouden wel een eerste goede toets kunnen zijn om het jaar nadien misschien de 300 te rijden...?

Nu al plannen voor juni 2020 is blijkbaar nodig omdat je voor 21 oktober moet aangeven dat je interesse hebt. Daarna opent de echte registratie. Alle info vind je op http://vatternrundan.se/en/

Om af te ronden nog een kort woordje over mezelf: ik ben Eva, 30 jaar en woon in de Rupelstreek. Ik kocht 3,5jaar geleden mijn eerste koersfiets waar ik nu nog gemiddeld om de twee weken veel plezier aan beleef. Met een lengte van 207km, komt mijn langste rit nog niet in de buurt van 300. Normaal liggen mijn ritten tussen de 80 en 100km. Vandaar dat ik het woord "uitdaging" gebruikte :-)
Mijn trekfiets gebruik ik voor woonwerkverkeer en alle andere dagdagelijkse verplaatsingen, want ik heb geen auto. Ooit wil ik er mee op trektocht, maar dat is er nog niet van gekomen.

Mocht iemand mee op trektocht willen, maar niet naar Zweden, dan sta ik daar zeker ook voor open :)

Ik ben benieuwd!

dv

Hallo Eva

Hoewel georganiseerde fietsevenementen niet direct iets voor mij zijn (ik hou niet van drukte) en die Vätternrundam wellicht niet aan mij besteed is, kruip ik toch in de pen om je te contacteren omdat ik ook iemand ben die houdt van lange fietstochten en ik graag ook eens een trektocht zou maken. Ik dacht aan Nederland om te beginnen, maar Denemarken, Noorwegen of Zweden spreken me ook aan.

Met mijn 'gewone' fiets rijd ik tot 170 km op een dag en onlangs heb ik me ook een koersfiets aangeschaft waarmee ik nu frequent op pad ga.

Het plan dat ik heb opgevat is om de Elfstedentocht van 265 km eens te gaan fietsen: https://www.nederlandfietsland.nl/knooppuntroutes/elfstedenfietsroute.

Kortom, voor je Zweeds avontuur ben ik misschien niet meteen te vinden, maar als je bij wijze van voorbereiding een lange tocht wilt gaan fietsen of een aantal dagen wilt gaan trekken, mag je altijd contact opnemen met mij.

Oh ja, ik vergat me nog voor te stellen: ik ben Tom, 36 jaar en woon in het Antwerpse. Ik deed nogal intensief aan atletiek (lange afstand) maar door een serieuze blessure heb ik besloten om het lopen wat terug te schroeven ten voordele van de fiets.

Groeten

Tom