Waanzinnige meerprijzen fietsvervoer naar Zuid-Amerika ?

redactie De Vak...

Hallo,

Op de redactie van 'De vakantiefietser' kwam volgend bericht binnen:

'Met zijn tweeën willen wij dit jaar naar Ecuador. Verschillende vliegtuigmaatschappijen hebben serieus gesnoeid in het gewicht van de toegestane bagage. Van 2x32 kg bij Iberia begin vorig jaar, naar max. 25 kg sinds zomer 2003. Extra bagage wordt zwaar aangerekend aan circa 35 EUR per kg.
Wij kunnen de fietsen niet meenemen omwille van de te hoge meerprijs. Zijn er nog andere 'gedupeerden'.
Ontving je al reacties van fietsers die waanzinnige meerprijzen betaalden? Ik ken er alvast een aantal.
Iets om aan te klagen bij de maatschappijen?'

Wie heeft ook die ervaring dat maatschappijen zoals Iberia, de gewichtsgrens voor gratis bagagevervoer naar omlaag halen? Zeker is dat ze steeds meer, een soms aanvaardbaar bedrag aanrekenen voor het vervoer van de fiets. Het positieve hieraan is dat dan het fietsgewicht niet wordt opgeteld bij de bagage.

Ik kijk uit naar ervaringen van fietsreizigers dienaangaande. Ze kunnen dan gebundeld worden als een informatief stukje in het tijdschrift.

Met dank!
André Ramault, redactielid 'De Vakantiefietser/De Wereldfietser'

Marijke

Dag Allemaal,

Met Finnair dezelfde miserie en hoge kosten als je je fiets wil meenemen op het vliegtuig. Je mag slechts 20kg bagage meenemen per persoon!! mijn fiets alleen al weegt 17,5kg niet verpakt...per kg boven het toegestane aantal (20kg dus) moet je 18,50 euro bijbetalen!!
Na zelfs telefonisch met Finnair zelf onderhandelt te hebben bleek er helemaal niets aan te doen.
Heel ontmoedigend en rampzalig voor een budgetreiziger.
Groeten, Marijke

Wim Leeuw1

hallo,

twee tips, als het even kan vlieg ik met LTU vanaf dusseldorf, mag je een sportartikel voor 20 euro meneemen, retour, per persoon.
tweede tip. Via de fietsvakantiewinkel(.nl) zijn vaak dezelfde tickets te boeken, maar dan met 30 in plaats van 20 kg bagage.

Vriendelijke groet,
Wim Leeuw