wat doen met al die tassen?

Filiberke

Hallo,

deze zomer vertrek ik met 3 anderen richting Noord-Indië (met het vliegtuig) om daar een 3 weken te gaan fietsen. Ik heb een 5-tal fietstassen aan mijn fiets hangen. Omdat ge die niet apart kunt meegeven bij de balie, heb ik gedacht aan een 'turkentas'. Waar haalt ge zoiets? Zijn er andere opties?

Filiberke.

Stijn Caubergs

Een "flithtbag" is een goeie oplossing. We gebruikten die bij een reis per trein (Eurostar, TGV, daar moeten de tassen óók van de fiets). In één zulke bag passen twee achtertassen en twee voortassen (ortlieb Classic serie). Rack pack en stuurtas kunnen dan om je schouder, met de draagriemen. Voor foto zie https://goo.gl/photos/MLEd5j85w4YX2D857. De lege flight bag is licht en kan tijdens het fietsen makkelijk mee in de fietstas.

Geert10

Tassen bij elkaar, en tape errond.
Het belangrijkste: bij een incheck-balie gaan staan, waarachter een vriendelijk meiske staat, en lief lachen.

Wim10

Hey,

ik zat met hetzelfde probleem toen ik vertrok. Uiteindelijk heb ik een flight bag gevonden in de AS Adventure (20 € als ik me niet vergis). Daar kon alles met gemak in, ik had er zelfs teveel insteken!!

inge4

bij ikea verkopen ze goeie tassen: blauw (als je betaalt) en geel (als je er 1 pikt). Ze hebben er ook een doorschijnende, met een rits.
Een turkentas (of pipi-zak zoals wij dat noemen), vind je waarschijnlijk in de krak, de zeeman of de wibra.

Wouter4

Hallo!

Wij gebruiken van die spanriemen om onze tassen bij elkaar te houden. Je kan ze door de lussen steken die je bij de meeste fietstassen aan de achterkant vindt. Onderweg gebruiken we de riemen om extra bagage (tent, matje, slaapzak) op de bagagedrager te binden. Werkt voortreffelijk... nooit problemen met gehad!

Groetjes,
Wouter

Bart6

Ducktape.

Doe alle zware en niet handbagage dingen in de twee achtertassen en tape ze aanelkaar. Een baan in de lengte en twee in de breedte.
Tape van de twee voortassen de handvatten aan elkaar, dit is handbagage, stuurtas om de schouder of in plastic tasje.

Davy3

Wij hebben voor komende zomer hetzelfde probleem... M'n vriendin is echter van plan om komende maand 2 'roltassen' te naaien van waterdichte stof (nadien de naden 'siliconen'). In elke tas zouden er 3-4 fietstassen moeten inpassen. Als we eenmaal op de fiets zitten zouden we dan de slaapzaken/tent/matjes in die tassen stoppen zodat die zo droog blijven en de tas geen extra plaats inneemt in de fietstassen. De tassen op de luchthaven achterlaten is voor ons geen optie gezien vertrek en aankomst verschillend zijn!

Eventuele vorderingen wil ik gerust wel meedelen hier op het forum.

Is e.v. de Tarp & Travel van Vaude geen optie?? Een vriend heeft die en er kunnen gemakkelijk 4 fietstassen in. Neemt wel relatief veel volume in op de fiets als je die niet kunt achterlaten.

Bart

In een grote plastic zak of een kartonnen doos steken en goed dichtplakken .