Welke fiets/materiaal voor KKH (Karakoram Highway, Pakistan-China)

danielwestern

Ik wil volgend jaar de Karakoram Highway van Pakistan naar China gaan fietsen en ben nu opzoek naar een geschikte (tweedehands) fiets. Daarbij kan ik jullie tips goed gebruiken!

Route: 1300km door zeer ruig terrein, deels geasfalteerd en deels onverhard (rots, zand, gravel). Ik plan een kleine maand weg te gaan en gemiddeld zo'n 70km per dag te fietsen. Mijn fietstempo ligt vrij hoog, en ik trap altijd een licht verzet.

Bepakking: ik ga wss alleen en hoewel ik vaak in guesthouses zal verblijven neem ik m'n complete uitrusting mee voor de momenten dat het kan (incl. tent, slaapzak, kookgerei, etc). En natuurlijk waterdichte tassen, extra veel reservermateriaal, EHBO kit, 3L waterzak, grote bidons, etc. Al mijn kampeergear en kleding is lichtgewicht.

Lichaamsbouw: man, 30jr, 184cm lang en weeg 67kg. Modelletje Chris Froome zeg maar. Ik heb relatief lange armen en benen.

Ervaring: veel aan wielrennen gedaan, maar nooit met bagage gefietst. Goed in klimmen op de fiets (zie lichaamsbouw). Tegenwoordig voornamelijk hardlopen. Fiets nu weinig, dus zal zeker op m'n nieuwe ros flink wat trainings km's maken voor ik op het vliegtuig stap.
Heb de basiskennis van (race)fietsonderhoud en ben niet onhandig. Maar zeker ook geen volleerd fietsenmaker - nog een reden waarom simpeler beter is. Tot nu toe het grote onderhoud altijd aan een prof. fietsenmaker uitbesteed.

Fiets: ik plan de fiets weer mee terug te nemen naar NL voor verder gebruik, dus wil geen troep maar het hoeft ook niet het állerbeste te zijn.
Het belangrijkste is de simpel-/gangbaarheid van de onderdelen zodat die in Pakistan/China te vervangen zijn in het geval van pech.
De fiets mag sportief zitten (ben Koga Roadwinner racefiets gewend), dus een beetje voorovergebogen is prima. Ik plan alleen in daglicht te fietsen, maar heb standaard een hoofdlamp bij me.

Na wat oriënteren online lijken de Koga Worldtraveller of Santos Travelmaster me wel wat (tweedehands), maar weet niet zo goed of ik bijv. voor een derailleur of Rohloff moet gaan. Ik nijg naar een normale ketting ipv riem, en V-brakes ipv schijfremmen omdat die wereldwijd makkelijk te verkrijgen zijn.
Ik wil onderweg m'n camerabatterijen kunnen opladen dus dacht aan een klein zonnepanneeltje met flinke powerbank, maar misschien zijn hier wel alternatieven voor?

Budget: €600-€1000 voor de complete tweedehands fiets (incl. bagagedragers, zadel, etc.)

Het zou mooi zijn als ik begin 2016 een fiets heb gevonden.

Wat voor een merk/type bevelen jullie aan? Wat voor een afmontage, bandentype/breedte, etc. etc.

Dank!