Zadels

bart dopon

Hallo,

We zijn op zoek naar nieuwe zadels. Met welke zadels hebben jullie goede ervaringen? Welke merken? Kostprijs? Wij zijn op zoek naar een mannen en vrouwenzadel.

Willem Jongman

Erg populair onder vakantiefietsers zijn de verschillende leren Brooks zadels, en dan vooral de modellen met vering: B67 en B67 S (dames) voor wie rechtop zit, de wat smallere Champion Flyer en Champion Flyer S (dames) voor wie wat meer voorover zit, en de nog weer smallere Conquest en Countess (dames) voor wie vrij sterk voorover zit. Ik denk dat de beide Champion Flyer modellen eigenlijk voor vrijwel alle vakantiefietsers het ideale zadel zijn. Van de smallere modellen zijn ook ongeveerde versies (B17 en Professional), maar de vering helpt echt. Zelf wil ik nooit meer iets anders, en mijn vrouw evenmin.
Veel fietsplezier,
Willem Jongman

toon1

Serge heeft gelijk alleen ondervinding leert of je een goed zadel hebt.
Wel zijn er enkele vuistregels (met zoals steeds de nodige uitzonderingen): als je veel en lang in het zadel zit, vermijdt gelzadels. Hardere lederen zadels zonder kunststof karkas(Brooks) zijn eenmaal ingereden perfekt. Voor dames zijn er aangepaste zadels ontworpen door een ervaren fietsvrouw (Terry), ik veronderstel dat zij wel weet wat ze doet.
Tenslotte, neem eens een kijkje bij http://www.fietsersbond.nl/ en zoek hun rubriek over zadels en zadelpijn.

Serge Veldman

Hallo,
Een beetje laat maar ben net terug van een fietsreis van zes maanden. Over zadels kan ik heel kort zijn, zelf uitproberen. Sommige hebben een hard zadel nodig, andere een zacht en nog andere maakt het niet uit, terwijl andere op alle zadels last hebben van hun zitvlak. Het is nu éénmaal heel persoonlijk.

Viviane

Ikzelf heb al verschillende zadels gehad en ik heb nu voor mij HET vrouwenzadel gevonden.
Er zijn ook al enkele vrienden die met hetzelfde vrouwenzadel rijden en ook heel tevreden.
Fiz'k Vitesse. Kostprijs: 60 euro.