Zuid-Engeland : South Down Way ?? - boekj luc oteman

bellie

Beste fietsliefhebbers,

Over aantal maand vertrekken we op fietsvakantie tweetal weken in Engeland. Van Dover naar Colwayn Bay.
De route is praktisch zowat uitgestippeld , maar we zitten zowat nog met een ei in Zuid-Engeland.

Ons eerste idee was om een deel van het traject van Luc oteman te rijden : fietsen in Zuid-Engeland en Wales. Aangezien dit boekj niet meer in de handel is (of iemand kopieen of dergelijke?) ,
vonden we een genummerde route aan de kust. Ons oog viel vervolgens op de 'South Down Way', lijkt prachtig en autoluw te zijn.

De vraag: Iemand ervaring met deze fietsroute ? Of enkel geschikt voor mountainbikers toch helaas ? Kan je deze route vlotjes berijden bij droog weer met wat pak en zak op de fiets?

alvast bedankt, vriendelijke fietsgroetjes

Mireille Marivoet

O ja, wij hebben het boekje thuis liggen, dus als je het nog wil lenen kan dat.
Mireille

Mireille Marivoet

Hallo,
wij hebben deze route gefietst (toegegeven, als redelijk onervaren fietsers) einde jaren '90. Wat we ons nog herinneren is dat het een hele mooie route was, maar dat het stuk langs de krijtrotsen héél zwaar was. We moesten vaak de fiets omhoog duwen, soms zelfs over treden in de rotsgrond (we werden daarbij gelukkig soms bijgestaan door de wandelaars, de wandelroute volgt vaak hetzelfde pad). Er waren zelfs dagen dat we 's avonds doodleuk werden ingehaald door de wandelaars die wij 's ochtends voorbij waren gereden... zo snel gingen we ;-)
Tip: Isle of Wight is een leuke zijsprong...
Succes met de route!
Mireille

bellie

wil zoekertje verwijderen, maar vind het niet.
Probleem is opgelost, boekje gvonden in een bib !