nieuw!: fietsherstelcursussen in Deinze / Gent

Al sinds jaar en dag biedt onze fietsvereniging de mogelijkheid om fiets- herstelcursussen te volgen. Onze fietsendokter Mario uit Schoten heeft in de voorbije jaren al honderden geïnteresseerden de knepen van het vak aangeleerd.

Een fiets herstellen beperkt zich al lang niet meer tot het plakken van een lekke band of het goed afstellen van een derailleur. Fietsen zijn op technisch vlak zo geëvolueerd dat er behoorlijk wat vakkennis komt bij kijken.   

Om leden de kans te geven om die kennis ook wat dichterbij huis op te doen, starten we vanaf september 2015 met een lessenreeks fietsherstelcursussen in Deinze / Gent. Er is een samenwerkingsverband afgesloten met het KISP, het Centrum voor Volwassenenonderwijs om een 8-tal cursussen te organiseren, telkens op zaterdag van 10u tot 17u.

De cursussen worden gegeven door een team van ervaren lesgevers die de laatste trends op de voet volgen. Naast de klassieke onderwerpen komen dus ook meer specifiek gebonden onderwerpen aan bod, zoals Rohloff, riemaandrijving, Magura remmen, … Het spreekt voor zich dat ook eigen interessegebonden onderwerpen aan bod kunnen komen.

Het meenemen van de eigen fiets is uiteraard geen probleem. Inschrijven voor één of meerdere lesdagen kan via het invulformulier in de agenda. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag. Leden betalen €25 per lesdag, niet-leden €35. Het aantal deelnemers is beperkt! Vlug inschrijven  via agenda is dus de boodschap.

Praktisch:

– 10u: start cursus (deel 1)

– 12u: lunchpauze (picknick meebrengen)

– 13u: start cursus (deel 2)

– 17u: einde

De cursussen gaan door op twee verschillende locaties:

– VTI (Deinze) – Leon Declercqlaan 1

Het VTI ligt op wandel- en fietsafstand (1,3 km) van het station.

Er is ruime parking rond en op de school.

– KISP (Gent) – Holstraat 62

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs ligt in het centrum van Gent, maar op zaterdag is er de mogelijkheid om op het schoolterrein te parkeren. De slagboom zal open staan.

De campus is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Het station van Gent Sint-Pieters ligt op 2,6 km en Gent Dampoort 2,5 km. De campus is ook bereikbaar via tramlijnen 21/22 (halte Galgenberg) en tramlijn 4 (Theresianenstraat) en buslijnen 3, 17/18 en 38/39 (halte Poel of Peperstraat). Alle haltes bevinden zich op wandelafstand.

Data:

zaterdag 12 september 2015  --  VTI Deinze

zaterdag 10 oktober 2015  --  VTI Deinze

zaterdag 07 november 2015  --  Gent Holstraat

zaterdag 05 december 2015  -  VTI Deinze

zaterdag 30 januari 2016  --  VTI Deinze

zaterdag 13 februari 2016  --  Gent Holstraat

zaterdag 12 maart 2016  --  VTI Deinze

zaterdag 30 april 2016  --  Gent Holstraat