Jelle fietst van Oost-Canada tot Zuid-Argentinië

Jelle van der Munnik is bezig aan een fietsreis van Oost-Canada tot
Zuid-Argentinië (2018-2019). Zijn uitgebreide ervaringen zijn terug te lezen
op de website en je kunt hem benaderen voor praktische informatie en/of
vragen.

Fiets-en wandelbeurs

De volgende Fiets- en wandelbeurs  gaat door op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 in Flanders Expo, Gent. Met een grote groep medewerkers (een 100-tal) zal De Vakantiefietser terug twee dagen lang de beursbezoekers informeren via diverse workshops en beeldpresentaties. Meer info.

Fotowedstrijd: doe mee!

Je hebt oog voor fotografie en houdt ervan om je vakantie te digitaliseren, dan is deelname aan de fotowedstrijd een must. Iedereen mag drie foto's inzenden. Let wel, foto's moeten een minimale resolutie hebben (bij voorkeur minimum 2,5 MB) en het spreekt voor zich dat ze moeten gerelateerd zijn aan fietsreizen.
 

Thibaut (zoon, 11) en Kristof (vader) in Australië en Nieuw-Zeeland

onder andere dit lees je op hun blog ......Naar Tasmanië gaan de meeste mensen per ferry vanuit Melbourne. In het begin was het heel gezellig, maar toen we in de kajuit lagen begonnen de golven zich te roeren.
Enfin, je wordt om 6u30 in het koude Devonport gedropt en dus ga je maar op zoek naar een koffiehuisje. Na de koffie beginnen we de eerste rit, maar al vlug heeft Thibaut platte band. Het doel van de dag was om tot in Penguin (u leest het correct) te geraken. En daar zitten ... jawel, pinguïns.....

winterbivak

Ondanks de koude ... toch steeds een gezellige bedoening  !
Wat :
1. Kamperen in winterse omstandigheden op bivakweide van camping Val de l'Aise

2. Twee maal, overwegend off-road ritten doorheen de mooie Ardennen  (40 à 50 km en kans op besneeuwd landschap)

3. Gastronomie troef :
- op zaterdagavond heerlijke (huis bereide) spaghetti Bolognaise en wijn 
- op zondagmorgen warme pannekoeken

Schrijf je in »

werken onderweg ....

Hallo, Werken onderweg is het thema van tijdschrift De Vakantiefietser, nummer 1 2019. Hiervoor zijn we nog op zoek naar verhalen! Voor de meesten van ons betekent een fietsreis een onderbreking van het werk. Maar werk kan ook de aanleiding zijn of deel uitmaken van de reis. Heb jij lokaal werk gezocht om met de opbrengsten je fietsreis te verlengen? Heb je je fietsreis aan een vrijwilligersproject gekoppeld? Doe je freelance opdrachten op je laptop onderweg en weten je opdrachtgevers niet eens dat je op reis bent?

why we cycle - a short movie

moest je nog twijfelen waarom je een fietsreis maakt ..... bekijk dan dit

Roos en Lotte fietsen naar Rome

Wij zijn Roos (23) en Lotte (24). We fietsen op dit moment naar Rome. We houden er een blog over bij

Herfstweekend

Voor haar traditionele Herfstweekend trekt De Vakantiefietser dit jaar naar de jeugdherberg van Westerlo (www.jeugdherbergen.be/nl/westerlo). Deze jeugdherberg in het groen noemt niet toevallig ‘Hostel Boschwachtershuis’. Westerlo is de ‘Parel van de Antwerpse Kempen’, een titel die de toerismesector geen windeieren legt. Het dorp is omgeven door een gordel natuurgebieden en bekende abdijen zoals Tongerlo en Averbode.

Programma:

Schrijf je in »

Pagina's