Nieuwe website ergotec | vind binnen 10 minuten uw juist instellingen

GerritsenJ

Beste Vakantiefietsers,

Ik schrijf dit stuk naar aanleiding van de vele aantal hits die ik nog steeds krijg van het downloaden van het gedateerde PDF document op: http://bachagencies.nl/files/image/RZ_Ergonomieberater_19.02.pdf

Wij hebben sinds maart 2014 een nieuwe site, www.goedfietsen.nl , met daarin alles over om de juiste instellingen te vinden.

Naast dat wij onderdelen fabriceren, willen wij ook vertellen dat ook de instellingen van cruciaal belang zijn. Een product functioneert alleen naar behoor, mits het op de juiste wijze wordt gebruikt.

Om die reden is deze "dienst" van ons uit ontstaan. Het is een site die als hoofddoel is ingericht als dienstverlening en daarnaast bieden wij producten aan die wellicht een oplossing zouden kunnen bieden. Deze producten zou u dan via de vak handelaar kunnen aanschaffen.

Graag zou ik van jullie willen weten, wat jullie gedachtes over deze site zijn. Het is tenslotte een handige tool, maar wellicht zijn er wat ontwikkelingspunten?

De site is in volgende talen te lezen: Duits, Engels en Nederlands

Bij voorbaat bedankt voor jullie aandacht.

Met vriendelijke groet,

Joris Gerritsen

Hieronder vind u nogmaals een extra uitleg/"teaser" over de site:

Comfortabel fietsen! Leer in 10 minuten hoe u uw fiets ergonomisch kunt afstellen.

Stelt u zich dit voor:
U neemt plaats in de bestuurdersstoel van een andere auto dan uw eigen. Voordat u vertrekt zet u de stoel in de juiste positie, de spiegels in de juiste hoeken en het stuur iets omhoog of omlaag. Dit klinkt allemaal vanzelf sprekend, maar gek genoeg niet voor de fiets.

Een vorm van vervoer dat net zoveel aandacht verdient als de auto. Het verbeterd niet alleen de levensduur, maar ook de fiets ervaring. Het fietsplezier is geheel afhankelijk van de juiste instellingen en dit verschilt per persoon. Een goed begin is het immer het halve werk.

Hierin speelt ergonomie een belangrijke rol en de IEA (International Ergonomics Association) stelt volgende definitie voor:

“Ergonomie (of human factors) is de wetenschappelijke discipline die zich bezig houdt met het begrijpen van de interactie tussen de mens en andere elementen van een systeem. Het is het beroep dat de theorie, principes, gegevens en methodes toepast om zo te ontwerpen dat het menselijk welzijn en de globale prestatie van het systeem geoptimaliseerd wordt."

Hiervoor worden drie specialisatiedomeinen afgebakend: Fysieke-, Cognitieve- en Organisatie ergonomie.
Een samenwerkingsverband tussen de sport universiteit Keulen met dr. Achim Schmidt en de fietsonderdelen fabrikant Humpert zijn onder de naam Ergotec een onderzoek gestart naar de fysieke ergonomie van de fietser.

Waarbij rekening wordt gehouden met de menselijke anatomie, antropometrie, fysiologie, biomechanica in relatie tot de fysieke activiteit. In dit geval de fietser en zijn fiets.

Dit alles om de veiligheid, de gezondheid, het comfort en de prestaties te optimaliseren.

Deze bevindingen en stap voor stap handleiding hoe u uw juiste instellingen te vinden is te vinden op de Nederlandse website: www.goedfietsen.nl

Voor het goed instellen van uw fiets attenderen wij u op de volgende punten:
• Houding
• Rijstijl
• Zadel instelling
• Stuur positie