Tijdschrift de Vakantiefietser / de Wereldfietser

Klik hier voor een proefnummer !
 

Een tijdschrift over reizen per fiets

Het tijdschrift is het ledenblad van de vereniging ‘De Vakantiefietser’ in Vlaanderen en van de vereniging ‘De Wereldfietser’ in Nederland. Dit gezamenlijk tijdschrift met identieke inhoud (behalve de cover) wordt uitgegeven door Holcus, Weesperstraat 118 Q, 1112 AP Diemen, Nederland.
Het tijdschrift verschijnt vier maal per jaar op 52 pagina’s.
Elk nummer bevat leuke en boeiende artikels, interviews en fietsverslagen over reizen naar verre en ook dichtbije bestemmingen. 

Wat staat er nog in?

In elk nummer komt over 9 pagina’s een THEMA aan bod. Daarin wordt uitgebreid aandacht besteed aan een bepaalde reisregio of aan een onderwerp dat nauw verband houdt met het fietsreizen. 
Andere rubrieken in het tijdschrift zijn: ‘Fietsers Onderweg’ met het laatste nieuws over fietsreizigers die onderweg zijn, ‘Uitgelezen’ met recensies van recente reisuitgaven, ‘tips en trends’ over fietstechniek en materialen, ‘Columns’, het ‘Verenigingsnieuws’ met het aanbod van ledenactiviteiten (is grotendeels de inhoud van de rubriek ‘Activiteiten’) en met verslaggeving van voorbije activiteiten, en nog veel meer.

Bekijk het tijdschrift online »

Abonnement en abonnee worden

Het tijdschrift is een ledenblad, er is geen winkelverkoop. Wil je abonnee worden en het tijdschrift vier maal per jaar thuis ontvangen, meld je dan aan bij De Vakantiefietser.

Een reisverhaal voor het tijdschrift

Reisverhalen in dit tijdschrift worden geschreven door fietsreizigers, het is dus een tijdschrift van en voor fietsreizigers. Reisverhalen zijn welkom bij de redactie.
Schrijfinstructies voor een verhaal zijn nuttig, maar de beste tip is volgens de redactie: maak geen lang dagboek met gegevens die ook in reisgidsen staan of over wanneer je opstaat, maar schrijf zonder vormbekommernis wat u onderweg opviel, verbaasde, ontroerde, tegen de borst stootte of juist heel erg beviel. En belangrijk: zet de contacten en de gesprekken met mensen onderweg dik in de verf, ze maken uw verhaal boeiend en levendig.
De vorm waarin het verhaal wordt aangeboden is niet het belangrijkste en fouten worden gecorrigeerd. Mail uw verhaal (500 à 1200 woorden) als bijlage naar het redactionele e-mailadres redactie@vakantiefietser.be, of maak gebruik van de contactpagina van deze website. Daarna neemt de redactie contact met u op voor o.m. een aantal aansprekende reisfoto’s.

Redactieteam

Hoofdredacteur: Frouke van Ommeren
Eindredactie: Bert Platzer
Vormgeving: Trien Pauwels
Uitgever: Holcus (Theo Jorna)

Redactie: Jan Postema, Erik van den Boom (beeldbewerking), Mieke Huisman, Herman Koppelman, Eva Van Tulden, Willemijn In 't Veld

Naar website tijdschrift »

Word abonnee