agenda

Fietsherstelcursus zaterdag 17/02/2024 te Gent

Deze cursus gaat door in KISP, Holstraat 62 te 9000 Gent.

Planning en timing van deze cursus zijn nog onder voorbehoud.
We houden inschrijvers op de hoogte mochten er wijzigingen optreden.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs ligt in het centrum van Gent, maar op zaterdag is er de mogelijkheid om op het schoolterrein te parkeren. De slagboom zal open staan. De campus is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Het station van Gent Sint-Pieters ligt op 2,6 km en Gent Dampoort 2,5 km. De campus is ook bereikbaar via tramlijnen 21/22 (halte Galgenberg) en tramlijn 4 (halte Theresianenstraat) en buslijnen 3, 17/18 en 38/39 (halte Poel of Peperstraat). Alle haltes bevinden zich op wandelafstand
Opgelet: de tramlijnen in Gent krijgen vanaf 06/01/2024 andere nummers, de informatie op deze website zal ten gepaste tijde aangepast worden.

De cursus spitst zich toe op de quasi onvermijdelijk euvels die het pad van een fietsreiziger zullen kruisen en welke met een zorgvuldig samengestelde set herstelmateriaal met succes kunnen aangepakt worden. Aangevuld met een massa ‘tips & tricks’ is het geheel een niet te missen cursus voor gelijk welke enthousiasteling die een fietsreisuitdaging aangaat (of iedereen die geïnteresseerd is om zelf te sleutelen aan zijn fiets).
Het is onmogelijk om je in zes lesuren te vormen tot een doorwinterde fietshersteller maar de doelstelling van de cursus is je te wapenen met de noodzakelijke kennis om jouw fiets op zijn minst veilig en reisvaardig te houden mocht je geconfronteerd wordt met de meest voorkomende pannes.

De aanwezigheid van jouw fiets op de cursus is aangeraden maar niet onontbeerlijk. Werktuigen, demonstratie- en oefenmateriaal is in ruime mate aanwezig en staan ter jullie beschikking. 
Het spreekt voor zich dat ook eigen onderwerpen aan bod kunnen komen. 

De cursus wordt gegeven door ervaren lesgevers gewapend met praktisch kennis en een technische bagage waar Wikipedia bleek van wordt.

Door de deelnemersgroep te beperken tot 12 deelnemers wordt de hoge kwaliteit van de cursus gewaarborgd.

De workshop heeft plaats op zaterdag 17 februari van 0950u tot 1700u .

Opgelet: Omwille van kosten gemaakt door onze vereniging voor elke ingeschreven cursist, is het bij annulatie later dan een week voor de cursusdatum niet meer mogelijk het inschrijvingsgeld terug te betalen.

inhoud_van_de_cursus

Het meenemen van de eigen fiets is uiteraard geen probleem. 
Praktisch:
– 0950u: start cursus (deel 1)
– 1200u: lunchpauze (picknick meebrengen)
– 1300u: start cursus (deel 2)
– 1700u: einde

Het cursusgeld bedraagt € 75.
Leden van De Vakantiefietser krijgen een korting van € 25 € en betalen slechts € 50.

Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag. Wacht niet te lang: het aantal deelnemers is beperkt!
Opgelet: Omwille van kosten gemaakt door onze vereniging voor elke ingeschreven cursist en de onmogelijkheid een vervanger op te roepen, is het bij annulatie later dan een week voor de cursusdatum niet meer mogelijk het inschrijvingsgeld terug te betalen.

Indien de cursus volzet is kunt u op een reservelijst geplaatst worden, stuur in dat geval een mail naar het adres hieronder vermeld.

Heb je toch nog een vraag, dan kan je die mailen naar fietsherstelcursussen@vakantiefietser.be.

Dagafstand:
Hellingen:
Wegtype:
Totale moeilijkheidsgraad:
ik doe mee