agenda

Fietsherstelcursus zaterdag 02/11/2024 te Gent

Deze cursus gaat door in KISP, Holstraat 62 te 9000 Gent.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs ligt in het centrum van Gent, maar op zaterdag is er de mogelijkheid om op het schoolterrein te parkeren. De slagboom zal open staan. 

De campus is vlot bereikbaar met de fiets vanaf de stations van Gent, Sint-Pieters ligt op 2,6 km en Dampoort op 2,5 km. Ook het openbaar vervoer verzekert je van een snelle verbinding, vanuit station Sint-Pieters via tramlijnen T1, T3 (halte Galgenberg) of bus P4 (halte Poel), vanuit station Dampoort met bussen 10, 11 of 12a (halte Poel). Alle haltes bevinden zich op wandelafstand van de campus.
Plan met de routeplanner van De Lijn (https://www.delijn.be/nl/routeplanner/) jouw route, kies Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort als startpunt, kies Holstraat (in Gent) als eindpunt.

De cursus spitst zich toe op de quasi onvermijdelijke euvels die het pad van een fietsreiziger zullen kruisen en welke met een zorgvuldig samengestelde set herstelmateriaal met succes kunnen aangepakt worden. Aangevuld met een massa ‘tips & tricks’ is het geheel een niet te missen cursus voor gelijk welke enthousiasteling die een fietsreisuitdaging aangaat (of iedereen die geïnteresseerd is om zelf te sleutelen aan zijn fiets).
Het is onmogelijk om je in zes lesuren te vormen tot een doorwinterde fietshersteller maar de doelstelling van de cursus is je te wapenen met de noodzakelijke kennis om jouw fiets op zijn minst veilig en reisvaardig te houden mocht je geconfronteerd wordt met de meest voorkomende pannes.

De aanwezigheid van jouw fiets op de cursus is aangeraden maar niet onontbeerlijk. Werktuigen, demonstratie- en oefenmateriaal is in ruime mate aanwezig en staan ter jullie beschikking. 
Het spreekt voor zich dat ook eigen onderwerpen aan bod kunnen komen. 

De cursus wordt gegeven door ervaren lesgevers gewapend met praktisch kennis en een technische bagage waar Wikipedia bleek van wordt.

Door de deelnemersgroep te beperken tot 12 deelnemers wordt de hoge kwaliteit van de cursus gewaarborgd.

De workshop heeft plaats op zaterdag 02 november van 0950u tot 1700u .

Opgelet: Omwille van kosten gemaakt door onze vereniging voor elke ingeschreven cursist, is het bij annulatie later dan een week voor de cursusdatum niet meer mogelijk het inschrijvingsgeld terug te betalen.

inhoud_van_de_cursus

Het meenemen van de eigen fiets is uiteraard geen probleem. 
Praktisch:
– 0950u: start cursus (deel 1)
– 1200u: lunchpauze (picknick meebrengen)
– 1300u: start cursus (deel 2)
– 1700u: einde

Het cursusgeld bedraagt € 75.
Leden van De Vakantiefietser krijgen een korting van € 25 € en betalen slechts € 50, dit is goedkoper dan als niet-lid deel te nemen!
Wenst je te genieten van deze korting dan ga je als volgt te werk:

  • Word lid, na validatie van jouw lidmaatschap ontvang je de gegevens om in te loggen als lid (onmiddellijk bij elektronische betaling, binnen 3 werkdagen bij bankoverschrijving)
  • Log in als lid en schaf de gewenste cursus (of ander activiteit) aan in de webshop
  • Het ledenvoordeel wordt automatisch toegepast

Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag. Wacht niet te lang: het aantal deelnemers is beperkt!
Opgelet: Omwille van kosten gemaakt door onze vereniging voor elke ingeschreven cursist en de onmogelijkheid een vervanger op te roepen, is het bij annulatie later dan een week voor de cursusdatum niet meer mogelijk het inschrijvingsgeld terug te betalen.

Indien de cursus volzet is kunt u op een reservelijst geplaatst worden, stuur in dat geval een mail naar het adres hieronder vermeld.

Heb je toch nog een vraag, dan kan je die mailen naar fietsherstelcursussen@vakantiefietser.be.

Dagafstand:
Hellingen:
Wegtype:
Totale moeilijkheidsgraad:
ik doe mee