agenda

Fietskampeertocht Hemelvaartweekend – Eifel

Fietsen en kamperen in de regio’s Natuurpark Hoge Venen en Eifel

Tijdens deze fietstocht verkennen we het landschap van het Natuurpark Hoge Venen – Eifel via het uitgebreide netwerk van fietspaden langs oude spoorlijnen, rustige wegen, rivieren en beken.
We fietsen door een afwisselend natuurlandschap en dit zowel langs asfaltwegen als over half verharde bospaden.

We vertrekken op donderdag 26 mei ‘22 om 9h00 aan het station van Eupen, na aankomst van de trein uit Brussel.

Op donderdag 26 mei ’22 laten we Eupen achter ons en klimmen we langs de stuwdam en door het Hertogenwoud naar de Vennbahn die we volgen tot we ter hoogte van Bütchenbach de afslag nemen richting Duits-Belgische grens bij Losheimergraben. Daar nemen we het bospad door het Zitterwald om 10km verder de afdaling in te zetten naar Camping Wildbach in Hellenthal. Afstand: 90km.

Vrijdag 27 mei ’22 fietsen we richting Nettersheim en nemen daar het half verharde fietspad naar Blankenheim. Bestemming van de dag is de camping in Dockweiler. Afstand:80km.

Zaterdag 28 mei ’22 doen we eerst Daun en het Gemünder aan, daarna volgen we verder de Kyll via Junkerath en de Kroneburger See tot haar brongebied, het Zitterwald, opnieuw niet ver van Hellenthal. Afstand: 90km. Zondag 29 mei ’22 tenslotte is een korte rit langs de Oleftalsperre en door het bosrijke gebied van de Hoge Venen. Afstand: 60km..

De kostprijs voor dit weekend is 52€ voor leden en 57€ voor niet-leden. Deze prijs omvat overnachtingen op camping, verblijfstaksen en bijdrage voor De Vakantiefietser vzw (2€pppn).

Klik hier om de fiche te openen.

Dagafstand:
Hellingen:
Wegtype:
Totale moeilijkheidsgraad:
ik doe mee