agenda

Fietsreis Hanzesteden en Lüneburgerheide

Opgelet: deze tocht is momenteel volzet. Je kan via een mail naar guidovermeirbredene@gmail.com je op een reservelijst laten plaatsen voor het geval iemand zou uitschrijven.

De meeste fietsroutes in Nedersaksen hebben iets met water te maken : we zullen fietsen langs bekende rivieren zoals de Elbe, de Weser, de Ems, de Aller en de Wümme, maar ook langs mooie bekende en minder bekende Hanzesteden. Zo komen we zeker door de aspergestad Nienburg, de paardenstad Verden, de Hanzesteden Lüneberg en Hamburg, om ook even door te fietsen door de deelstaat Schleswig-Holstein, richting Lübeck, de koningin der Hanzesteden. 

De Lüneburger Heide mag dan wel het grootste heidegebied van Midden-Europa zijn, er is veel meer te zien dan alleen heidelandschappen. Het hartje van de Lüneburger Heide is het Natuurpark Lüneburger Heide rondom de Wilseder Berg (169 m) en de idyllische dorpjes in de omgeving. Dit gebied is autovrij ! Heel het jaar door is het er heerlijk fietsen en misschien komen we wel 1 van de 7 herders tegen met zijn Heidschnucken, de schapen die zo typisch zijn voor de Lüneburger Heide. 

Klik hier voor de fiche met alle informatie.

Dagafstand:
Hellingen:
Wegtype:
Totale moeilijkheidsgraad:
ik doe mee