agenda

Fietsen Kortbij

GROEPSTOCHT 2022

Opgelet deze fietsactiviteit is volzet!

Je kan wel nog opgenomen worden in de reservelijst, graag een mail naar Guido Vermeir: guidovermeirlennik@gmail.com

De groepstocht van 2019 was een specialleke, het was immers de 20ste  editie sinds André Ramault, één van de stichters van vzw “de Vakantiefietser”  die groepstochten lanceerde in 2001.

Van 29 mei tot 7 juni 2020 zou vzw “de Vakantiefietser” de 21ste editie van zijn jaarlijkse groepstocht georganiseerd hebben onder het motto “FIETSEN KORTBIJ”. Doch door Corona en allerlei verbodsbepalingen daaromtrent werd deze tocht eerst verdaagd naar 2021 en nadien naar 2022.
De 21ste editie zal doorgaan van 20 of 21 mei tot 29 mei 2022 met vertrek in GENT.

Mocht ik een buitenstaander zijn dan zou ik kunnen denken : al voor de 21ste  keer, kijk eens aan: iets dat niet deugt overleeft zolang niet. Je hebt ons dat niet horen zeggen, het zijn anderen die … 

Na een 5-tal buitenlandse fietsreizen trekken we ditmaal door eigen land en Frans-Vlaanderen. De tocht wordt gedragen door ervaren fietsers en er is gereserveerd voor 24 personen. Minimaal 8 plaatsen zijn voorbehouden voor nieuwe deelnemers of deelnemers die tijdens de vorige 20 edities slechts éénmaal hebben deelgenomen.

Mogelijks wordt er reeds op vrijdagavond 20 mei verzamelt in Gent. Vanaf zaterdag begint dan de eigenlijke fietstrekking. De gemiddelde dagafstand bedraagt 75 à 85 km, over een vlak tot licht heuvelachtig terrein. Slechts één rit zal ongeveer 100 km bedragen, maar dat is “voor de enigszins geoefende fiets(t)ers zéker haalbaar!”.


We overnachten in Jeugdhostels of pensions, telkens in halfpension (avondmaal + ontbijt). 
We zullen overnachten in Brussel, Charleroi, Kortrijk (2x), Lier, Lille (2x) en Mons. Verdere informatie over de overnachtingsplaatsen, de gedetailleerde routebeschrijvingen of GPS-bestanden, evenals toeristische informatie, volgen later. 

De totale kosten van deze fietsreis worden geraamd op 475€, overnachtingen, avondmalen, verblijfstaksen en bijdrage voor De Vakantiefietser vzw (2€pppn) inbegrepen. 

De personen die zich reeds inschreven voor de groepstocht van 2020 en zich intussen niet lieten uitschrijven, behouden hun deelnemersplaats.

Staat deze groepstocht je aan?  Betaal het VOORSCHOT van 350 € via bancontact of overschrijving in de webshop.

  • Elke deelnemer rijdt op eigen verantwoordelijkheid.  De vzw “ de Vakantiefietser” en de tochtleiders kunnen niet aansprakelijk gesteld worden bij gebeurlijke ongevallen.
  • Bij annulatie méér dan 45 dagen voor de aanvang van de groepstocht ontvangt u het inschrijvingsgeld integraal terug indien een reserve-kandidaat uw plaats kan innemen, zoniet wordt 20 % van het inschrijvingsgeld ingehouden voor bijkomende kosten.
  • Bij annulatie minder dan 30 dagen én méér dan 10 dagen voor de aanvang van de groepstocht wordt minimum 35% van het inschrijvingsgeld ingehouden + de annulatiekosten bij de diverse overnachtingsplaatsen.
  • Bij annulatie minder dan 10 dagen voor de aanvang van de groepstocht wordt het inschrijvingsgeld voorlopig volledig ingehouden tot alle annuleringskosten in de diverse overnachtingsplaatsen gekend zijn.

Nog vragen? Steeds bereid tot verdere informatie.

Sportieve groetjes en wellicht tot op de Fiets- en Wandelbeurs in Expo Gent op 19 en 20  februari 2022, waar je mij kan treffen op de stand van de informanten.

Guido VERMEIR
Tochtleider voor de Vakantiefietser

Klik hier om de fiche te openen.

Dagafstand:
Hellingen:
Wegtype:
Totale moeilijkheidsgraad:
ik doe mee