agenda

Grensdansen binnen België

‘Hop On, Hop Off’ met De Vakantiefietser

Meerdaagse fiets- en kampeertocht

De Belgische grens is zowat onze verste horizon vandaag en menig fietsplan staat onder druk in afwachting dat de corona-wind luwt.
Gekoesterde reisplannen uitvoeren maar daardoor een uitnodiging missen voor een vaccinatie is voor sommigen niet aanvaardbaar. Of de eerste prik al gekregen hebben maar een vertrek moeten uitstellen in afwachting van een tweede prik kan de planning grondig in de war sturen. Als niet-gevaccineerde vertrekken en de idee om in het buitenland Covid-19 op te lopen kan verlammend werken.

Wat te doen als je toch wilt reizen met de fiets?

Koop een ‘Hop On, Hop Off’ ticket voor een fiets- kampeertocht rond Belgische kerktorens!
Op 17 mei vertrekt een delegatie van De Vakantiefietser vanuit Gent naar de noordelijke grens van België. We fietsen ons landje volledig rond (1.550 km) en blijven zo dicht mogelijk aan de binnenzijde van de grens.
We zoeken de mooiste plekjes op en gebruiken de kalmste wegen. Dagelijks rijden we zo’n 75 tot 85 kilometer (ook in functie van het aantal hoogtemeters). Logeren doen we in onze tent (camping / paalkamperen), jeugdherberg, B&B, …
Uiteraard respecteren we overal de geldende Covid-19 maatregelen, binnen onze groep en naar buiten toe.

Op vijf plaatsen is een binnenlus voorzien van 250 km waar we 3 of 4 dagen over doen. Een lus start (en eindigt) telkens aan een station (Eupen, Florenville, Beauraing, Erquelinnes en Moeskroen). Je kan dus opteren om één of meerdere lussen mee te fietsen.
Treinstations op regelmatige tussenafstand verzekeren je ervan dat op gelijk welk moment het thuisfront binnen de kortste termijn kunt vervoegen.

Klik hier voor de verzameling of bekijk het volledige overzicht.

Je beslist zelf waar je aanpikt en waar je de rol lost.
Je ‘koopt’ een ticket maar betalen hoeft niet, betaling is enkel nodig om je te verzekeren dat we je opwachten op een onderling afgesproken punt / station (lees meer hierover in de bijlage welke je helemaal onderaan deze pagina kunt lezen en/of downloaden).

Onderweg aanpikken?
Dat kan, iedereen is welkom! Klik hier om te zien waar we zitten en wat de vooruitzichten zijn voor de volgende drie dagen.

De Vakantiefietser op de wereld
De Vakantiefietser

Dagafstand:
Hellingen:
Wegtype:
Totale moeilijkheidsgraad:
ik doe mee