terug naar forumoverzicht

fietspartners gezocht voor fietsreis door Frankrij

In de zomer van 2022 (juli) wil ik een sportieve fietstocht doen met als eindbestemming de Pyreneeën of de Franse Alpen. Ik vertrek regio Leuven en het is de bedoeling 110 - 150 km/dag te fietsen (met de koersfiets) aan een gezapig tempo (20 - 25 km/u) een beetje afhankelijk van het aantal hoogtemeters. Op 8 of 9 dagen is dan de eindbestemming bereikt.
Ik wil deze tocht doen met een 8-tal fietsers (M&V) en eventueel 1 iemand als begeleider met een camionette. Indien er geen aparte begeleider is wordt er met een beurtrol met de camionette gereden. Het voordeel van de camionette is dat alle bagage en wat reservemateriaal kan meegenomen worden.
Er wordt gefietst van hotel naar hotel aan een tempo dat voor iedere deelnemer haalbaar is, het is niet de bedoeling om er een wedstrijd van te maken. Onderweg wordt er een stop ingelast voor de lunch al dan niet gecombineerd met een terrasje.
De hotels zijn vooraf geboekt dus de vooropgestelde ritten moeten gedaan worden, ook al kan het eens regenen... Bij aankomst op de eindbestemming is het de bedoeling om nog een 2-tal dagen ter plaatse te blijven om als toetje nog een stevige col op te fietsen (voor de liefhebbers).
De terugreis is dan met trein of vliegtuig. De bagage en fietsen kunnen dan met de camionette mee terug huiswaarts.
Omdat deze trip toch wel enige voorbereiding vergt (hotels vastleggen, GPX-en maken voor de ritten, toch wel een beetje training vooraf, ...) zouden de kandidaat medefietsers eind december '21 gekend moeten zijn.

Je moet eerst inloggen voordat je kunt reageren.

onderwerp toevoegen