nieuws

Vacature redacteur

Onze redactie is op zoek naar redactieleden. We zijn op zoek naar fietsreizigers en vakantiefietsers met schrijftalent. Als redactielid neem je deel aan de vergaderingen (4 x per jaar) en denk je mee over de inhoud van het tijdschrift. Je schrijft regelmatig een bijdrage. Dat kan een interview, achtergrondverhaal of een testverhaal zijn (de reisverhalen in ons tijdschrift komen van onze lezers) en je coördineert af en toe een thema of rubriek (met een onderwerp van jouw interesse). 

Ons tijdschrift De Vakantiefietser/ De Wereldfietser wordt in opdracht van de Nederlandse en Vlaamse verenigingen voor fietsreizigers uitgegeven. De redactie wordt gevormd door circa 10 enthousiaste fietsreizigers uit diverse subcategorieën, zoals bikepackers, wereldfietsers en vakantiefietsers. De redactie bestaat uit een team van vrijwillige redacteuren en een drie-koppige betaalde kernredactie van vormgever, eindredacteur en hoofdredacteur. Reiskosten en andere onkosten die ten behoeve van het tijdschrift worden gemaakt, krijg je vergoed. 

Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar. Vergaderen doen we ook vier keer per jaar bij in Vlaanderen of Nederland, steeds met het openbaar vervoer bereikbaar. Momenteel zijn alle vergaderingen online op donderdag of vrijdagavond. We hopen elkaar in de nabije toekomst ook weer fysiek te ontmoeten. Het is de bedoeling dat we jaarlijks met de redactie een fiets- en kampeerweekeind plannen.

We nodigen je graag uit om ter kennismaking onze volgende redactievergadering bij te wonen. Heb je interesse in deze functie, stuur dan een mailtje naar redactie@tijdschriftwereldfietser.nl (ook voor Vlaamse lezers!!). Hierna nemen wij telefonisch contact met je op.